Rezolvarea problemei muncii: oferiți o carieră, nu doar un loc de muncă

ianuarie 7, 2022 by Niciun comentariu

Atragerea de talente de top este esențială în industria restaurantelor. Dar nu este o sarcină ușoară în aceste zile datorită, în parte, închiderii economice cauzate de pandemia COVID-19. Industria a cunoscut un exod în masă al angajaților care pur și simplu nu s-au întors după ce au fost concediați când restaurantele s-au închis.

Vara trecută, 75% dintre operatori au declarat că recrutarea și păstrarea talentelor a fost principala provocare cu care se confruntă afacerea lor, potrivit Asociației Naționale a restaurantelor. Asociația a adăugat că salariile orare cresc într-un ritm mai mult decât dublul câștigurilor în sectorul privat. ANR spune că unitățile de luat masa sunt cu aproape 1 milion de locuri de muncă (8%) sub nivelurile pre-pandemice.

„În acest moment este o piață a muncii foarte dificilă și avem o istorie destul de lungă în care se pare că oamenii își schimbă locurile de muncă foarte frecvent și orice persoană angajată într-un loc de muncă sau o carieră de mai mult de trei sau patru ani, se pare că este anormal”, a declarat Doug Ramsthel, EVP și partener al Companiei de administrare a beneficiilor Burnham Benefits, într-un interviu telefonic. „Ridicarea acestei tendințe este o provocare.”

O abordare de succes oferă mai mult decât un „loc de muncă” și oferă o carieră plină de satisfacții. În interviurile telefonice, trei lideri de pizza au împărtășit modul în care toți și-au început cariera la nivel de magazin și și-au croit drumul până la un rol de conducere.

Totul în familie
Carrie Haller este un angajat Pizza Hut de a doua generație. Mama ei a început să lucreze pentru compania din Indiana când Haller avea doi ani, iar familia a trebuit să se mute în orașe când mama ei a devenit director general al unui magazin Pizza Hut. Tatăl ei ar lua familia pentru a vizita mama ei la locul de muncă, și „la o vârstă foarte fragedă — aș spune 10 sau 11 — aș merge în și ar fi ocupat. Erau vremuri foarte diferite atunci. Îmi arăta cum să spăl vasele, cum să împăturesc cutiile și la 10 ani, am crezut că este cel mai tare lucru vreodată”, a spus Haller.

La vârsta de 16 ani, Haller s-a alăturat companiei care lucra în magazinul mamei sale din Ft. Wayne, Indiana. „Prin liceu a fost un loc de muncă foarte flexibil”, a spus ea.

Când mama ei a fost transferată într-un alt magazin, ea a urmat. Nu era sigură ce voia să facă, așa că a devenit lider de schimb la 17 ani.

„Mi-a plăcut foarte mult slujba atât de mult încât am decis să-mi continui cariera prin Pizza Hut”, a spus Haller. „Inițial am vrut să intru în asistență medicală sau terapie fizică pentru că am vrut să ajut oamenii, dar ceea ce mi-am dat seama foarte repede este că am o pasiune pentru a ajuta oamenii. Crezi că lucrând la Pizza Hut faci doar pizza, ceea ce faci, dar e mult mai mult decât atât. Mi-a plăcut să am oameni care erau ca mine la 16 sau 17 ani care vin și nu sunt încrezători. Nu au abilități de conducere. S-ar putea să fie timizi și sunt atât de modelabili la acea vârstă.”

Acordarea responsabilității tinerilor lucrători și urmărirea creșterii a fost partea preferată a lui Haller din slujba ei. În cele din urmă a trecut la un director general la 25 de ani, o mișcare de carieră care a durat aproape 10 ani. Ea și-a extins cariera ca manager de achiziție și formare a talentelor pentru Pizza Hut și încă locuiește în Ft. Wayne, Indiana. Fiica ei este acum a treia generație de angajați Pizza Hut.

De la angajat la francizat
Yanti Corniciuc s-a născut în Indonezia, dar a crescut în Malaezia. În adolescență, a fost adoptată și mutată la Sacramento în 1992. A început să lucreze la o franciză Pizza Guys în 1995, la începutul anilor 20. „făceam pizza, răspundeam la telefon și la Serviciul pentru clienți”, a spus ea. „A fost o experiență bună, de fapt.”

În cele din urmă, ea a lucrat până la o poziție de conducere și a lucrat acolo cu trei ani înainte de a se deplasa între magazine. Până în 1998, ea gestionase mai multe magazine, iar în 2000 s-a mutat în Yuba City, California. În 2004, a cumpărat locația Pizza Guys pe care o gestionase.

„Este singurul lucru pe care îl știu”, a spus Corniciuc. Nu fusese de vânzare, dar s-a îndrăgostit de Yuba City și l-a întrebat pe proprietar dacă va vinde franciza la timp. „Lucrez (ed acolo) mult timp și facem totul proaspăt. Facem aluat, ne tăiem propria brânză și ne pregătim propriile legume în magazine. Îmi place prospețimea mărcii.”

De la magazin la corporate
Nikki Stead este vicepreședintele Donatos pentru serviciile people și și-a făcut drum de la nivelul magazinului de la vârsta fragedă de 15 ani. Fratele ei a fost director general în Columbus, Ohio, și era o tradiție ca familia să lucreze în magazin pe măsură ce a împlinit vârsta.

Ea a început mai întâi ca o persoană contra preluarea comenzilor și ca ea a luat mai în vârstă a primit mai multă responsabilitate. „Am creat acest mediu familial foarte frumos în care cresc împreună cu prietenii lor”, a spus ea.

A plecat la facultate și a obținut o „slujbă adevărată”, care nu s-a comparat niciodată cu slujba ei de la Donatos, unde încă lucra nopți pentru a fi cu prietenii. În cele din urmă a renunțat la slujba de la 9 la 5 și a devenit manager Donatos, apoi asistent manager și director general al acelei locații. „În acel moment, m-am gândit:” Poate că aceasta nu este doar o slujbă. Este o carieră”, a spus Stead. „Am petrecut aproximativ doi ani în fiecare dintre aceste roluri și am elaborat un plan de dezvoltare pentru a ajunge la nivelul următor.”

A fost manager de unitate care supraveghea 10 locații mai târziu în carieră și, în cele din urmă, s-a mutat în formare ca vicepreședinte al serviciilor people acum doi ani. Acolo, ea este capabilă să-i ajute pe alți angajați să-și creeze propriile căi de carieră.

„Am avut ocazia să fac asta cu altcineva și să le ofer oportunitatea de a se dezvolta și de a crește”, a spus Stead.

Sfaturi pentru a face un loc de muncă o carieră
Ramsthel a spus că programele de formare formalizate oferă lucrătorilor o bază excelentă, dar companiile americane s-au îndepărtat de formare, deoarece nevoia de a începe oamenii crește imediat.

Douăzeci și cinci de ani în urmă, nu a fost neobișnuit pentru a vedea companii recruta direct off campusuri colegiu și oferă formare chiar din poarta.

„Programul de formare le-ar stabili frumos pentru cariera lor, indiferent dacă au rămas sau nu cu acel angajator. Cred că acestea au fost abandonate pentru că investiția este uriașă atunci când vei face asta și cineva va pleca în trei sau patru ani. Nu prea dă roade. Poate că acum este momentul să ne întrebăm ca angajatori dacă este timpul să revizuim programele de formare”, a spus Ramsthel.

Acest program de formare ar trebui să fie marcat și să ofere o cale clară de carieră pentru angajat nu doar pentru companie, ci și pentru calea de carieră pe care au ales-o. „Este o cale clară, definitivă”, a spus Ramsthel. „În șase luni, aici veți fi. În opt luni, aici veți fi și, în cele din urmă, dacă rămâneți cu noi, obiectivul nostru este să fiți o parte semnificativă a acestei companii, inclusiv să fiți manager sau proprietar de franciză.”

„Sincer, nu cred că contează ce slujbă ai”, a spus Haller de la Pizza Hut. „Ori de câte ori poți ajuta ca persoană de conducere, să — ți crești echipa, să — i ajuți să ia decizii (și) să-i înveți cum să facă față conflictelor-astăzi, asta este ceva ce mulți oameni se tem să facă-situații dificile și angajați dificili, îi înveți abilități de viață de care vor avea nevoie indiferent de cariera în care intră.”

În cele din urmă, beneficiile sunt importante pentru retenție. În timp ce mulți operatori pur și simplu nu își pot permite asigurarea de sănătate pentru angajații cu fracțiune de normă, există și alte beneficii care pot fi oferite ca ajutor în retenție. Acestea includ contribuția la educația universitară, reduceri prin afilieri cu alte afaceri, o îngrijire dentară dezbrăcată și ajutor pentru sănătatea mintală.

Corniciuc, de la Pizza Guys, a spus că angajații trebuie să-și aloce timp pentru a se deplasa în companiile lor. Nu este întotdeauna rapid, iar răbdarea câștigă adesea.

„Am lucrat 50 de ore”, a spus ea. „Trebuie să ai răbdare și trebuie să-ți placă ceea ce faci.”

Locul lui Donatos sugerează angajaților să spună care sunt următorii pași, chiar dacă nu sunt siguri care sunt aceștia.

„Care sunt pasiunile tale? Ce-ți place să faci? La ce te pricepi?”a întrebat ea. „Lucrați cu managerii pentru a dezvolta o cale de carieră sau un plan. Nu toți asociații noștri doresc să fie manageri și există căi de carieră care îi pun în roluri tehnice precum (A) șofer de stivuitor sau operator de mașini în brutăria noastră”.

Stead a citat cazul unui șofer de livrare care avea o afacere cu felicitări și este acum designer digital pentru Donatos. „Cel mai bun sfat al meu este să fii vocal cu privire la ceea ce aspiri ca carieră.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.