Uniformele devin mai funcționale pentru satisfacția angajaților

ianuarie 7, 2022 by Niciun comentariu

Fiecare restaurant are o uniformă, fie că este vorba despre un tricou polo de marcă, un tricou imprimat pe ecran sau pantalonii clasici albi cu nasturi și negri. Dar uniformele joacă un rol mai mare decât ceea ce poartă angajatul pentru ziua respectivă. Acestea prezintă un aspect exterior oaspetelui și pot afecta moralul angajaților. Cu recrutarea și păstrarea o provocare dificilă pentru mulți angajatori, moralul joacă un rol important în satisfacția generală a Angajaților cu locurile lor de muncă.

Uniformele fac parte, de asemenea, din prima impresie a unui oaspete atât a angajatului, cât și a unității, astfel încât să vă asigurați că sunt curate, îngrijite și potrivite ar trebui să fie priorități.

O politică uniformă ar trebui inclusă într-un manual al angajaților, care prezintă în mod clar liniile directoare pentru o politică de cod vestimentar intern. Un cod vestimentar clar ajută la definirea brandingului unei companii, îi identifică ca angajați și ar trebui să insufle un sentiment de mândrie.

„În funcție de industrie, uniformele au influențe diferite asupra satisfacției angajaților”, a declarat Eugene Chan, CEO al Helt, furnizor de îmbrăcăminte pentru restaurante și bucătării.

„În industria fast-food, principalele preocupări ale angajaților tind să fie salariile, orele și uniformele”, a spus el. „Bucătăriile Fast-food pot fi ocupate, calde și umede, deci alegerea uniformei este importantă. Principalele motive pentru care sunt implicate uniformele sunt măsurile de siguranță și sănătate, pentru a crește camaraderia colegilor și pentru a adăuga un sentiment de profesionalism și uniformitate unei echipe în beneficiul clientului.”

Peisajul operațiunilor restaurantelor s-a schimbat în ultimii ani, a spus Chan, datorită parțial COVID-19. Multe săli de mese rămân închise, iar angajații sunt acum obligați să poarte o mască și mănuși.

„Deoarece măștile și altele asemenea îi fac pe angajați mai puțin confortabili, trebuie luate măsuri în alte domenii pentru a înclina scara spre confort”, a spus Chan. „Pentru a aborda această schimbare, există două școli principale de gândire. Una este reducerea totală a cerințelor uniforme. Multe companii reevaluează ceea ce le cer angajaților să poarte; o scădere a clienților în persoană reduce efectul pozitiv pe care uniformele îl pot avea oricum. Cealaltă abordare este pur și simplu să investești în uniforme pe care angajații le plac mai bine. Inovația uniformă a parcurs un drum lung și că progresul trece adesea neapreciat. Pentru personalul din bucătărie, în special, există acum opțiuni mai bune pentru confortul angajaților, cum ar fi paltoanele și șorțurile de bucătar care respiră, ajută la menținerea purtătorului rece și au proprietăți de transpirație, rezistente la apă și uscare rapidă. Schimbări aparent mici, cum ar fi acest lucru poate da într-adevăr angajații care lucrează în bucătării fierbinte unele de relief atât de necesare și că confort sporit plătește înapoi angajatori cu creșterea productivității și moralul echipei.”

Stephanie Rogers, vicepreședinte de vânzări și marketing pentru compania uniformă Ukrop ‘ s Threads, a declarat că cel mai bun design pentru o uniformă a angajaților este unul ușor de identificat și că angajații se simt confortabil purtând.

„Un design bun este, de asemenea, specific mărcii angajaților”, a spus Rogers. „Prezintă cu adevărat toată munca pe care au făcut-o în marketingul lor și se diferențiază de concurenții lor de pe piața lor.”

Forma, potrivirea și funcționalitatea sunt, de asemenea, importante. „Când vorbești cu colegii de echipă și angajații-oameni care sunt pe prima linie în uniforme-unul dintre lucrurile despre care vorbesc în mod regulat este potrivit. Se mișcă des. Se întind și se întind. În general, lucrează la temperaturi diferite … și vor ceva în care să se simtă confortabil, care să le acopere și să le ofere mobilitate”, a adăugat Roger.

A avea un design care se adresează diferitelor tipuri de corpuri este, de asemenea, esențial. „O gamă largă de dimensiuni este, de asemenea, foarte importantă”, a spus Rogers.

Uniformele sunt pe locul doi în satisfacția angajaților după salariu, a adăugat ea. „Toată lumea are o părere despre uniforme. Toată lumea este afectată de decizii uniforme”, a spus ea. „Este ceva care, dacă este făcut corect, poate fi foarte distractiv și o sursă de mândrie pentru oameni. Obținerea feedback-ului angajaților și implicarea în uniformele lor este foarte importantă.”

Aly Salz cu compania uniformă Righteous a spus că mărcile care au optat odată pentru uniformele „de jos” văd acum beneficiile unei calități și design mai bune. „Sunt mai asemănătoare cu o îmbrăcăminte pe care ai alege să o porți singur”, a spus ea, „și apoi alegem să punem logo-uri și mesaje pe ele.”

Uniformele au devenit mai orientate spre vânzare cu amănuntul, prezentate de jumătăți de fermoare, mâneci de trei sferturi și pulovere, unde cămășile polo și tricourile simple erau norma.

„Având în vedere că talia s-a extins, vă recomandăm ceva care are un pic de dăruire, un pic de întindere”, a spus Salz.

„Când cineva primește ceva care este frumos și care se simte bine, îl apreciază. Nu se plâng de uniforma lor dacă cineva are o haină nepotrivită și incomodă.

„Când antrenăm un client, în special pe cineva care este nou … vom spune că uniforma dvs. face parte din procesul dvs. de onboarding, care face ca persoana să fie încântată să vină să lucreze pentru dvs. Tratează-ți vedetele rock ca niște vedete rock. Dă — le unele swag distractiv pentru a merge împreună cu uniforma lor — o pungă frumos sau o sticlă de apă frumos-unele lucruri frumoase care spun bun venit la echipa.”

Salz recomandă, de asemenea, să ofere angajaților câteva obiective aspiraționale cu uniforme îmbunătățite pentru repere precum vânzările sau longevitatea.

„Odată ce au atins un fel de reper, fie că este vorba de 30, 60 sau 90 de zile, știu că vor păși în uniforma reală, ceva care este puțin mai frumos”, a spus Salz.

Unii se îndepărtează cu totul de uniforme, a spus Salz. Restaurantul va cere angajatului să poarte o cămașă neagră și apoi să opteze pentru un șorț imprimat sau brodat. „Acest lucru oferă angajatului și mai multă flexibilitate”, a spus Salz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.